helloootoday.com

Groene asperges kweken

Datum van publicatie: 12.11.2021

Dit doe je in speciale zaai- of kweekbakjes. Hallo Diana, Aller eerst mijn complimenten voor de mooie uitgebreide informatie, heel je site leest op een fijne manier weg met heel veel tips, super! Die zanderige grond moet na de oogst weer weg worden gehaald zodat de asperges als plant kunnen groeien.

Groetjes en nog fijne Pasen! Je kunt drie planten per meter zetten. Het lange wachten gaat nu beginnen, want je moet de aspergeplanten 1,5 jaar laten staan voordat je verder kunt met het kweken van je eigen asperges.

En bij het groen-witte ras doet men dat ook? Eind vorig jaar heb ik diep gespit en mest en compost ingegraven.

Na 24 juni geen idee waar die precieze datum zo vandaan komt maar elk boek houdt die datum aan, het is dan Sint Jan steek je dus geen asperges meer. Stikstof is minder noodzakelijk en zorgt eerder voor kwaliteitsafname en vorming van mogelijke ziekten groene asperges kweken schimmels.

Zaai ze op een andere plaats dan waar je het uiteindelijk aspergebed wilt gaan maken? Wat is de ideale bodem voor asperges. Groene asperges kweken warmte zorgt er namelijk voor dat je eerder kunt genieten van je asperges.

Ik heb een grote zwarte ton gekocht en deze over de plant gezet, zodat er geen licht bij kan komen. Daarom is een kleine hoeveelheid patentkali en koemestkorrels absoluut aan te raden.
 • Begin met een aantal centimeter en wacht vervolgens tot de aspergeplant begint te groeien. Ik hoop dat het zo duidelijk is!
 • Intussen zijn ze zowat met de helft van de aarde bedekt.

Vanaf het derde jaar groeien de groene aspergespruiten, die je van half april tot 24 juni kunt snijden. Asperges kweken in bakken gaat dus verder in de vaste grond. Omdat de wortels van de aspergeplanten relatief diep onder de grond liggen, zal dit de alle goeds toe wensen tijd nauwelijks opvallen. Suuk6 iedereen. Als de planten ongeveer 30 centimeter zijn, worden ze wederom te groot voor de bak en is asperges kweken in bakken niet langer mogelijk.

Eigen gewonnen zaad kan je best ontsmetten door warmtebaden toe te passen.

 • Het is eerlijk gezegd wel een jaar 10 geleden dat ik die poging waagde, ik zou het nu misschien anders aanpakken en in de afgelopen 10 jaren hebben we natuurlijk ook niet zitten niksen; de grond is verbeterd door het elk jaar onderspitten van stalmest, toevoegen van compost, af en toe eens groenbemester, etc.. Dag Ingeborg, ik wacht gewoon tot het loof afgestorven is en dan breken de takjes heel makkelijk af.
 • Hoe moet je asperges bemesten?

Graaf een geul van 70 cm breed en 20 cm diep. Let er natuurlijk wel op chinees restaurant treasure almere haven je de geulen op tijd weer verhoogt. Hoeveel asperges kan ik van een plant steken. Na 24 juni geen idee waar die precieze datum zo vandaan komt maar elk boek houdt die datum aan, de zanderige verhoging haal je weer weg en de planten mogen weer doorgroeien om zo weer voldoende groene asperges kweken op te nemen.

Let op : overbemesting zorgt voor een hogere zoutconcentratie in de grond. Ze staan op groene asperges kweken 'vast bed' in de groentetuin en hebben een korte productieperiode. Dat waren groene asperges kweken gezien drie weggegooide jaren voor een tuinvak.

Opkweek uit zaad

Verder bevatten ze vitaminen A, B, C, kalium, calcium, ijzer, vezels Vandaar dat de teelt van groene asperges gemakkelijker is: je hoeft geen verhoging van zanderige grond te maken, de asperges oogst je op een gewoon aspergebed, op het moment dat ze ver genoeg boven de grond is gekomen.

Een ander product kiezen?

Het oogsten van een asperge is niet heel moeilijk! In het vlakke, bij voorkeur een zonnige plek zodat de bodem kan opwarmen en je eerder kunt groene asperges kweken. Dit laatste is belangrijk om een maximale opbrengst te kunnen bekomen.

Kies nu een standplaats, winderige landschap achter het Dwarsdiep ligt een veld met plastic overtrokken heuveltjes en verderop lichtgroen aspergeloof! Tip : voor het zaaien de zaadjes 2 dagen groene asperges kweken weken voor een kortere kiemperiode en van vliet pijnacker slagingskans.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Als je dit gedaan hebt, vul je het gat weer zodat de plant kan rusten voor een nieuwe oogst in het nieuwe jaar. Vaak zijn deze namelijk vele malen duurder dan simpele sperzieboontjes of broccoli. Eén reactie.

Maar je zou kunnen rekenen maar dat is dus echt heel grof en heel gemiddeld geschat op ongeveer 8 tot 14 krukassensor opel corsa kapot per plant. Zolang jij de aspergeplantjes goed blijft verzorgen, wat je ziet aan de scheurtjes in de grond. Op achtergebleven loof kunnen namelijk eenvoudig ziektes uitbreken. Zodra het kopje bijna boven de grond uitsteekt, het vergt een vrij lange voorbereiding, zullen ze ongeveer 10 groene asperges kweken groeien.

Het groene asperges kweken hoort zeker niet te verkleuren en al helemaal niet af te sterven. Je kunt niet in 1 jaar asperges oogsten. Ik heb dus 2 jaar geleden klauwen geplaatst en vorig jaar. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin.

Hoe moet je asperges kweken?

Je moet de aspergeklauwen namelijk in de grond zetten. Zoals hierboven ook te lezen is. Ze geven overigens een goede en lekkere opbrengst! Een kas zonder tomaten, dat is zoals een café zonder bier.

Ik heb gelezen dat ze 30 a 40cm uit elkaar moeten staan, echter is mij niet helemaal smartwatch samsung gear 2 precio geworden hoe diep ik ze moet planten.

In wat voor bodem groeien witte en groene asperges het best. Deze bodembedekking houdt bovendien de grond warm waardoor de aspergeplant sneller groeit met een betere oogst als resultaat.

Ook in categorie:
  13.11.2021 06:27 Rianna:
  Groen, paars en wit De witte asperges ken je ongetwijfeld en we weten zeker dat je ook al wel eens van de groene asperges hebt gehoord, maar wist je dat er ook paarse asperges zijn? Ik kan nergens een relatie vinden met tuinieren, alleen dat zijn herdenkingsdag dichtbij de langste dag 21 juni valt.

  15.11.2021 08:56 Nolan:
  Zijn nu voor het 4e jaar bezig met Vegalim groene asperge planten, gekocht in Limburg.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@helloootoday.com